Nyheder

Visioner for herreafdelingen

Tekst & Foto: Johnny Tauman
10. september 2022

Hvordan vender man en håndboldafdeling i frit fald? Spørgsmålet er givet til Jan Smonny Larsen, der har fået godkendt en 5 år handle- og udviklingsplan, som igen skal få seværdig herrehåndbold tilbage i Ribe Fritidscenter.

– Det kræver hårdt arbejde og tålmodighed at genrejse vores herrer senior afdeling, forklarer Jan, der som afsæt må se, at Ribe Håndbold Klub faktisk havde et 3 divisions herrehold for 4-5 år siden, men måtte trække det pga. manglende opbakning.

I sæsonen 19/20 spillede ”drengene” sig selv op i serie 1 under ledelse af Frederik Tonnesen, men så kom coronaen i sæsonen 20/21, hvor det blev til 2 sejre i herre serie 1 i en amputeret turnering.

– I sidste sæson fik vi vores sag for i Jyllandsserien. Vi fandt ud af, at vi var overmatchet på det fysiske og sluttede derfor på rækkens jumboplads, fortæller Jan, der ikke ved, om klubbens bedste herrehold skal i Serie 1 eller Jyllandsserien i den kommende sæson.

Jan Smonny Larsen, som er ansvarlig for holdet, fremhæver følgende. – Vi glæder os i år over at have et U19 hold. Vores håb er, at de sammen med de resterende senior spillere kan være grundstammen mod vores mål, som lyder på at få en bæredygtig herreafdeling med to hold placeret i henholdsvis 3. og 2. division samt et jyllandsserie hold. Og det skal være hold, som seriøst dyrker håndboldsporten – og dermed deltager aktivt til træning hver gang