Alle artikler

Ribe Håndbold Klub glæder sig til udfordringen med 2. division kvinder

Tekst & Foto: Johnny Tauman
10. september 2022

Efter 38 år som træner i Ribe Håndbold Klub skal Klaus Sundtoft i den kommende sæson for første gang stå i spidsen for et kvinde seniorhold – og så i 2. division. Han får sin debut på udebane mod Skanderborg Håndbold søndag d. 25. september, mens første hjemmekamp i Ribe Fritidscenter er planlagt til 2. oktober mod Fredericia Håndbold.

– Jeg glæder mig til, at Ribe HK kan få en bæredygtig overbygning på den stærke ungdomsafdeling, fortæller Klaus Sundtoft og fortsætter: – Vi har valgt at træne 2 gange om ugen og skabe / udbygge det sociale fællesskab – og kun få tilgang udefra af to spillere fra Varde HK – en målkvinde og en bagspiller.

Der vil være ca. 26 spillere til rådighed – senior kvinder og U 19 piger – som skal sikre, at Ribe HK får fodfæste i 2. division, som består af fem fynske hold fra Faaborg ØH, Tved G&I, SUS Nyborg, DHG Odense og IF Stjernen samt Rækker Mølle Håndbold, Silkeborg-Voel KFUM, Vejle Håndbold Klub, Fredericia Håndbold Klub, Kolding HK/KFUM og Skanderborg Håndbold.

– Det er meningen, at vi skal have en fast stamme på 10 spillere på 2. divisionsholdet, forklarer Klaus Sundtoft, der har en håndboldfilosofi, der giver spilletid til alle på holdet. Der er derfor ikke udsigt til, at spillere bliver ”bænkevarmere”. Han oplyser, at Ribe HK også vil tilmelde et hold til rækken U 19 Piger – 2. division.

Det bliver en helt anden udfordring at spille i 2. division – og vi arbejder på, at alle spillere bliver robuste til at møde modstanderne. Klaus har tilknyttet et team bestående af Vibeke Andersen, Chris Sawaguchi og en holdleder.

Målet er, at der kan spilles seværdig kvinde håndbold på højere plan i Ribe Fritidscenter – og dermed ikke mindst, at der kommer trofaste tilskuere i hallen.