Alle artikler, Nyheder

Rasmus Lynddahl gør status efter det første halve år som formand for Ribe Håndbold Klub

Tekst & Foto: Johnny Tauman
11. marts 2023

– Det lå ikke lige i kortene, at jeg allerede i september 2022 skulle udskifte min menige plads i bestyrelsen for Ribe Håndbold Klub med opgaven som formand, fortæller Rasmus Lynddahl med et smil. Han afløste Henrik Clausen, der havde haft posten i 5 år. – Jeg ville nu godt have stået i ”lære” endnu et år hos Henrik, men når jeg ser tilbage på de resultater Ribe Håndbold Klub har leveret det sidste halve år, så er det vel på godt jysk ganske fint. Henrik Clausen har stadig tilknytning til klubben, som han repræsenterer i forbindelsen med opgaver til Tulipanfesten.

Formand Rasmus Lynddahl ser med stor tilfredshed på klubbens ungdomsafdeling, hvor trænere, frivillige, forældre og ikke mindst de unge yder en kæmpe indsats, der har udmøntet sig i flere topplaceringer, spillere til udvalgte hold og endog landshold. – Det er vigtig for Ribe HK konstant at kikke fremad og skab rammer og muligheder, så udviklingspotentialerne får de bedste vilkår, men samtidig skal der også være plads til bredden – de spillere, som ”bare” synes, det er sjovt at spille håndbold i et værdifult fællesskab.

Flere spillere har fået øje på, at Ribe HKs ungdomsafdeling kan noget helt unikt, hvad angår talentudviklingen. – Måske skal vi tænke ud af boksen og skabe rammer for endnu flere spillere. Sportslig udvalg har ideer på tegnebrættet – og økonomien er på plads, lyder det med et smil. Formanden håber på sigt, at klubben selv kan opbygge bæredygtige mandskaber på såvel herre som kvindesiden: – Det vil være rigtig godt, hvis herreholdet efter indeværende sæson kan rykke i Jyllandsserien – så er der jo ikke langt til, at Ribe HK igen kan præsentere kampe i 3. division herrer.

I snakken blev også satsningen på at holde 2. divisionsholdet (kvinder)  i rækken velvidende, at det kunne blive rigtig svært. – Holdet fik en god start med en sejr og to rare point, men da Skanderborg Håndbold trak sit hold, så forsvandt pointene. Siden er det blev til en uafgjort kamp samt for nylig en sejr, opsummerer Rasmus Lynddahl, der har masser af roser til alle omkring holdet: trænertemaet, spillerne og ikke mindst det trofaste publikum. Må holdet rykke ned, så er klubben klar til at vende tilbage efter et år i 3. division.

– Du har sportstasken med – har du planer om at melde dig som aktiv deltager på Five-a-side holdet, hvor forældre og trænere hygger sig i et særligt fællesskab? – Nej, det har jeg ikke, siger Rasmus, inden han snupper tasken for at tage en omgang på Fritidscentrets fitnessmaskiner og tilføjer: – Jeg har to store drenge, der spiller håndbold – dem vil jeg hellere følge.