Nyheder

MADS vil gerne starte seniorkarrieren i Ribe-Esbjerg HH – og så fortsætte via Bundesligaen til FC Barcelonas fantastiske trup

Tekst & Foto: Johnny Tauman
26. december 2022

– Drømmen er en plads i FC Barcelonas fantastiske håndbold trup, fortæller 17 årige Mads Aarhus Lauridsen, da RYK IND RIBE mødte ham til en snak lige efter en omgang styrketræning i Ribe Fritidscenters motionscenter.
Mads er netop udtaget til at spille to kampe på M19-landsholdet mod Egypten på udebane 11. og 13. januar. – Jeg skal møde ind 8. januar i Ishøj, hvor vi har nogle træningspas inden afrejsen, forklarer Mads med et smil. Han har været med i landsholdstruppen i en længere periode – og har i fire kampe scoret seks mål. – Det kunne godt være blevet til flere, men pga en brækket ankel missede jeg kampe omkring sommerferien. Skaden er jeg nu kommet helt over.

Mads har ikke ”håndbolden” med hjemmefra, hvor familien dog i dag sammen kan nyde en god kamp foran TVét. Han startede sin sportskarriere som mange andre 6-7 årige, hvor der både blev plads til fodbold og håndbold. – Min bedstemor er en stor håndboldfan, så hende vil jeg gerne vise, hvor langt mine evner og ambitioner kan nå, siger Mads og tilføjer: – Mit største idol på Ribe-Esbjerg HHs ligahold er Mathias Jørgensen, der er en ekstremt alsidig højre fløj. Men Mads holder også godt øje med Mathias Gidsel, som leverer på øverste hylde både på landsholdet og klubholdet i Tyskland.

Først studentereksamen

I øjeblikket går Mads i 2. g på Ribe Katedralskole og håber efter studentereksamen på STX-linjen at kunne fortsætte en karriere med kontrakt hos Ribe-Esbjerg HH. Han træner sammen med ligaholdet hver mandag – og har været med til udekampen mod Aalborg Håndbold. – Efter nogle år kunne turen godt gå videre til Bundesligaen. Herefter vil døren måske stå åben til flere oplevelser på et eller flere andre klubmandskaber, funderer Mads, der er to-vejs-spiller og kan løse opgaver på mange forskellige pladser.

De 189 cm gør gavn i både forsvar og angreb

Når Mads sammen med sine kammerater i Ribe HK spiller turneringskampe, er det som regel på positionen højre back – men der kan også være opgaver i det centrale midterforsvar. Han er 189 cm høj – og kan dermed dække et stort område. Når det derimod hedder kampe på M19-landsholdet, så har Mads en position som højre fløj.
Er der noget, du er blevet bedre til inden for det sidste årstid? – Ja, jeg har udviklet mine skudformer – og her er især underhåndsskuddet noteret med en positiv præcisionskurve.