Nyheder

Hallen genlød af hvin, grin og “råb om hjælp”, da fangelege var en af de motoriske øvelser ved U6 Drenge & Pigers juleafslutning

Tekst, Foto & Collager: Johnny Tauman
27. december 2022

Når Chris Sawagutchi og trænerteamet fredag eftermiddage er sammen med U6 Drenge & Piger, er LEGEN den bærende tilgang i øvelser med og uden bold. Det er vigtigt, at børnene mærker både glædesrusen, legestemninger, som frygten i fangelege og ikke mindst det fortryllende ved at mærke mestring ved at forhindre en kammerats passage mellem to kegler eller omvendt at finte sig forbi en fanger.
Aldersgruppen startede dagen med fangelege, hvor hallen genlød af hvin, grin og flere ”råb om hjælp” til at blive befriet.
Ungdomsspillere hjalp til med træningspasset – som også bød på en række boldøvelser som på fornemste vis tilgodeså børnenes individuelle motoriske behov. – Se, hvad jeg kan råbte en lyshåret pige, mens en dreng i beige bluse indtog en klar defensiv udgangsposition.
Pludselig stoppede en dreng op – og kaldte på Chris: – Vil du binde mit snørebånd?


Da fotooptagelserne blev udført, var det sidste gang før jul – og naturligvis skulle børnene og de tre ungdomsspillere have en pose med godter – det bliver man nemlig aldrig for ”stor” til at modtage og glæde sig over.
De grundmotoriske færdigheder, som trænes i denne håndboldtime vil kunne benyttes af børnene både til håndbold eller i andre idrætsgrene, som har samme tilgang til træning af 6 årige.