Nyheder

Forunderligt vidunderligt fællesskab er på magisk vis opstået i Ribe HK – Five-a-side fredag

Tekst: Gitte Langmach Jacobsen     Privatfoto
4. februar 2023

En løs idé mellem nogle trænere i Ribe HK har udviklet sig til et særligt fællesskab.
Et fællesskab bestående af trænere i Ribe HK.
Trænere fra U6 til U15 godt krydret med et par forældre til spillere i klubben, hopper et par fredage om året i de gamle håndboldsko, ifører sig aflagte klubtrøjer fyldt med harpiks, fylder bilerne og kører afsted til Five-a-side stævne.

4 kampe på en aften

Fredag var ingen undtagelse da den stod på Five-a-side stævne i Jerstal-hallen. Nogen havde deltaget før, for andre var det første gang.  Men det ender altid magisk. Efter 4 kampe med både nederlag, uafgjort, og sejre, så sluttede aftenen af med sandwich og øl/vand sammen med de andre deltagende klubber. Her møder man ofte en eller flere tidligere modstandere fra både divisions- og serierækkerne.

Totalhåndbold for voksne

Five-a-side kan lidt forsimplet oversættes til totalhåndbold for voksne (man skal være over 30). Der er masser af fart, hopskud, finter, frispilninger, målmandsredninger. Til gengæld er der ingen dommer, målmanden må gå med frem, der spilles med en blød bold og man må ikke tackle – Men det hele går på fantastisk vis op i en større enhed med vindermentalitet, ærlige dommerkendelser, klap fra tilskuere og masser af grin.

Næste stævne er 14. april i Vejen og hvem der deltager vides ikke endnu – der bliver altid tilmeldt hold ud fra dem, der melder sig.