Nyheder

Det alternative serie 3 kvindehold har det sjovt og morer sig over tekniske fejl – men vil da gerne vinde kampe!

Tekst & Foto: Johnny Tauman
30. november 2022

Det alternative håndboldhold, som Johanne på 17 år har samlet, vandt overraskende på udebane i Sønderris Hallen over Sønderris Sportsklub med (15-18) efter en pauseføring på (7-9).
Hjemmeholdet, der er på anden pladsen i Kvinder serie 3, mistede nok sin chance for oprykning – og virkede ret så frustrerede over at blive slået. Den første kamp i Ribe Fritidscenter tidligere på sæsonen vandt SSK med cifrene (11-17).

20 unge har alternativt hold

Holdet, der på nogle punkter kan sammenlignes med FC Zulus håndboldhold, består af 20 spillere, som trofast møder til træning. Nogle vil ikke spille kamp, men elsker det social samvær – og ikke mindst at der er plads til at grine, når man er uvenner med enten skridtreglen eller har svært ved at aflevere bolden præcis over større afstande end et par meter.

Et års erfaring som målmand

Ser man ind på spillernes kendskab til håndboldspillet – så har mange da prøvet at spille bold, da de var helt unge, men faldt fra! I målet har holdet den 17 årige Mette Mortensen, som har en et årig ballast med sig fra et efterskoleophold ved Skjern, hvor der blev spillet en del håndbold. Og hun gjorde det godt med sikre indgreb.

Inge og Mette er på bænken

På bænken sidder Inge Pedersen og Lene Voetmann – to kvinder, som har en langt venskab i Ribe Håndbold Klub, hvor begge har været på førsteholdet. Det er i øvrigt Lenes datter, der har samlet holdet – så mor og datter om samme projekt!
– Holdets styrke er sammenholdet til træning, på og uden for banen, til kamp og når der skal festes, lyder det fra Lene, der også fik samlet alle spillere til sejrsråbet, da kampen blev fløjtet af.

God ledelse

Dommer Maarten Wolkers – i øvrigt hollænder – havde på bedste vis fordelt sol og vind lige. Og hvad angår tekniske fejl, så havde han et fornuftigt filter, så begge hold fik en god oplevelse og en seværdig kamp.

Stillinger i løbet af kampen: Sønderris Sportsklub – Ribe Håndbold Klub
(3-1), (5-5), (pause 7-9), (9-9), (11-11), (11-13), (13-14), (15-17) (slut 15-18)

Lang scoringspause blev overvundet

Ribespillerne havde kun en svaghedsperiode, da holdet ikke magtede at score de første 10 minutter af 2. halvleg. I denne scoringspause lukkede forsvaret af – og Mette Mortensen havde flere pragtredninger – og derfor nåede hjemmeholdet kun op på (9-9).

Sejren fejret

Næste hjemmekamp

Serie 3 holdet spiller hjemme 7. december kl 20:00, hvor Tjæreborg GF kommer på besøg.